Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

de divainbucatarie in Mancaruri de post, 10 Mar 2011 | 21747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci,
  • 2 ardei grasi,
  • 3 cepe,
  • 1 cutie cu rosii decojite,
  • cimbru,
  • 1 legatura de patrunjel,
  • ulei,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri vin alb ,
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu mamaliguta:

Spalam ciupercile, le curatam, apoi le taiem felii subtiri. Ardeii si ceapa le tocam cat mai marunt. Calim ceapa in ulei pana incepe sa luceasca, moment in care adaugam ciupercile si ardeii.Asezonam cu sare, piper, cimbru si adaugam rosiile decojite si taiate cubulete. Punem 2 linguri de vin alb si apa cat este nevoie sa acoperim ciupercile. Lasam sa fiarba la foc moderat, punem o lingurita de faina in ploaie, sa nu faca cocoloase si lasam sa scada lichidul cat mai mult. La final, presaram verdeata tocata foarte fin si servim cu mamaliga calda sau orez fiert.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu ciuperci