Incepe sa-mi placa tot mai mult sa gatesc in "Cocotta" mea.Se gateste la foc ff mic,nu e nevoie sa se adauge apa,deoarece ,o data pus capacul,greu mai razbesc aburii sa iasa.
Costita o taiem bucatele si o punem la calit intr-o ling.de ulei.Adaugam carnea taiata cubulete.Punem capacul si lasam 15 min.dupa care adaugam ciupercile scurse si mai lasam 10 min,pana mai scade din zeama formata.Adaugam ceapa taiata marunt,ardeiul taiat cubulete si ghimbirul taiat marunt,amestecam bine,punem capacul si mai lasam 5 min dupa care adaugam rosiile taiate marunt,sare si piper.
Mancarea e gata cand carnea e fiarta si ramane putin sos mai grosut.
Se presara marar sau patrunjel verde.
Noi am servit alaturi de o garnitura de orez salbatic aici reteta...o bunatate.
Pofta buna!!!
1
cratita''cocotte" nu se pune direct pe flacara ci pe o tabla sa se distribuie caldura uniform(nu stiu daca asa trebuie dar eu am ajuns la concluzia asta)