Mamaliga cu piept de pui

de katty in Pui, 14 Mar 2015 | 6150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina de malai
  • 750 ml apa
  • sare
  • 400 gr piept de pui
  • 150 gr cascaval ras
  • 150 gr kaiser
  • 5 oua
  • piper negru macinat
  • 20 gr unt
  • 2-3 rosii bine coapte

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu piept de pui:

Se pune la fiert apa cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba se pune malaiul tot, amestecand cu o lingura de lemn, continuu, pana compozitia se leaga. Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se rastoarna mamaliga intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Pieptul de pui se taie in bucati potrivite, se bate cu ciocanul de snitele, se sareaza si se piperaza si se pune pe gratar pana se albeste pe ambele parti.

Se pune pieptul peste mamaliga. Se rade jumatate din cascaval deasupra. Kaiserul se taie feliute mici si se pune deasupra. Se acopera cu felii de rosii. Se bat ouale pana isi dubleaza volumul cu un praf de sare si piper si se toarna deasupra, apoi se pune restul de cascaval ras.

Se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga delicioasa la cuptor