Garnitura galuste de cartofi in sos picant

de Miha in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2010 | 193443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 50 g telemea
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • 100 g cascaval pentru tavalit galustele
  • patrunjel verde pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura galuste de cartofi in sos picant:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata. Se pun intr-un castron si se paseaza cu untul moale. Piureul obtinut se amesteca impreuna cu oul, telemeaua rasa si faina. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza. Se amesteca si se toarna peste ele sucul de rosii. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano si se omogenizeaza.

Sosul obtinut se toarna intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Cu mainile umede se formeaza galustele din pasta obtinuta. Se tavalesc prin cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun una langa alta peste sosul din tava. Se da tava la cuptor, la foc mediu pana se rumenesc.

Se servesc calde presarate cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura galuste de cartofi in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

Pui cu portocale și lime la cuptor -  Rețeta simplă pentru un preparat savuros și aromat

pe 24.01 la 14:47

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu cascaval la cuptor