Mamaliga cu branza la cuptor

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 15 Feb 2015 | 6316 vizualizari

 

Irina mi-a facut o pofta cu reteta ei de taci si-nghite ca m-am pus pe treaba sa fac si eu pentru prima data aici in Portugalia acest fel de mamaliga. A fost un succes.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina de malai
  • 2 cnai de apa
  • 2 cani de lapte
  • sare
  • branza de vaci (cca 150 gr)
  • telemea de vaci (cca 150 gr)
  • 1 cutie de smantana
  • cateva felii de slanina afumata
  • o bucata de carnat afumat
  • 3-4 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu branza la cuptor:

- Pregatim mamaliga: eu am ales sa o fac cu apa si lapte  cu sare in cantitati egale. Deci am pus la fiert si cand a inceput sa dea in clocot am turnat in ploaie faina de malai , amestecand cu un tel, sa nu faca colocoase. Se acopera cuc apac si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand energic din cand in cand. Trebuie sa iasa potrivit de moale. Stingem si o lasam la odihnit 2 minute. 

-Slanina se taie marunt si lasam si cateva felii mai mari, crestate. Le punem in tigaie la prajit, apoi adaugam feliile de carnat sa se rumeneasca putin si ele. 

- Pregatim un vas termorezistent -il ungem cu margarina si punem un strat de mamaliga , adaugam branza (eu am amestecat branza de vaca cu telemeaua sarata) , punem din afumatura -lasand putin si pentru suprafata), punem apoi smantana cu generozitate si mai presaram cu branza. Punem al doilea strat de mamaliga si apoi presaram iar cu branza si facem 3-4 gropi unde spargem cate un ou cu grija . Presaram printre oua afumaturile ramase si dam la cuptor pana ouale se fac (sa nu fie prea tari, cca 25 minute).

Servim calda .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu piept de pui