Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume

de ionix in Peste, 7 Sep 2010 | 12067 vizualizari

 

incercati si-o sa va lingeti pe degete...
Mie-mi place mult pestele asta… are gust a peste si n-are oase multe :D
aceasta reteta mai merge si invelit in staniol, cum am mai postat eu o reteta....
http://www.bucataras.ro/retete/1992/macrou-invelit-in-staniol.html

 

INGREDIENTE

  • 5 pesti macrou
  • 2 rosii
  • cateva felii de masline verzi
  • ceapa mare
  • cateva feliute de ardei iute
  • 4-5 fire de marar
  • 2 ciuperci champignon mari
  • 10 catei de usturoi (cate doi pt fiecare peste)
  • 5 linguri cu ulei de masline
  • sare piper
  • zeama de la lamaie
  • 50 ml vin alb sec
  • 100 ml apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume:

Pestii se decapiteaza, se taie pe burta, se scot matele,  se spala si se curata bine de firisoaele negre.

Rosiile, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie feliute.

Zeama de lamaie se amesteca cu o lingura cu ulei de masline, sare, piper si mararul tocat marunt (acesta este sosul de marar)

Pestele spalat se unge bine inauntru cu sosul de marar.

Dupa aceea se umple cu legumele taiate fidelute, maslinele si cu ardeiul iute. Punem intr-o tava in care sa ne incapa la fix pestii, sa nu ramana prea mult spatiu intre ei.

Tava o ungem cu uleiul de masline, asezam pestii in ea si dam la foc iute 2-3 minute, in cuptorul preincins.

Peste pestii incinsi, turnam vinul si apa.

Lasam la foc mic timp de 30 de min apoi lasam pana la final la foc mediu.

Se serveste cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Mujdei: usturoiul pisat bine se freaca cu 2-3 linguri cu ulei si sare pana se face ca o pasta alba… adaugi putina apa minerala si obtii un mujdei delicios…

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Oana 1

08.10.2010, 17:13

ionix 1

10.10.2010, 09:27

Oana, mersic pt vizita si pt salivare hehe

babi5 1

14.12.2014, 15:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]