O reteta simpla dar foarte buna.
Nu necesita mare experienta in bucatarie si nici ingrediente multe.
Pestele il spalam si-l filetam.
Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta.
Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa fie incorporat bine.
Dam pestele la rece pentru minim 3 ore, ideal ar fi sa-l pregatiti de cu seara.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Intr-o tava rezistenta, asternem hartie de copt.
Asezam fileurile cu pielea in jos, cu ajutorul unei linguri punem pasta deasupra fileurilor si dam la cuptor pentru 20 minute.
Pestele este gata.
Se serveste cu mamaliga, cartofi sau salata.
Pofta mare!
1
Daca doriti pestele mai uscat, mai lasati-l in cuptor 5-10 minute
2
pentru o nota mai exotica adaugati un pic de coala de lamaie sau portocala
3
Pentru inca o nota mai picanta puteti adauga fulgi de ardei iute.
4
Pentru un gust si mai desavarsit, alegeti pestii mai mari si mai grasuti