Pentru ca ne place mult macroul afumat , iar cel din comert este extrem de sarat, am ales sa-l prepar in casa . Este o reteta simpla si foarte gustoasa. ;)
Macroul il decongelam si-l curatam de mate. Indepartam si capul, dar ii lasam coada. ( Il putem atarna foarte bine la fum legandu-l de coada. Eu i-am taiat si coada si am fost nevoita sa-l strapung pentru a-l tine la fum.)
Il presaram bine cu sare, atat in interior cat si-n exterior, apoi il lasam la rece doua zile, pentru a-si trage singur sarea. Dupa doua zile il spalam bine de sare, il stergem si-l agatam la fum pentru cca 24 ore, in functie de cat de afumat il dorim.
Se poate servi simplu, ca aperitiv.
Se pastreaza foarte bine in frigider, ambalat individual, in folie alimentara.
Va garantez ca este mult mai gustos decat cel din comerţ .
P.S. De afumatoare s-a ocupat tata-socru, asa ca nu stiu sa dau prea multe detalii :P
1
Rumegusul de fag este foarte bun pentru afumarea preparatelor din carne
2
Spalati pestele inainte de afumare, pentru a indeparta excesul de sare.