Desert fursecuri de Martisor

de mirela0911 in Dulciuri, 28 Feb 2021 | 2237 vizualizari

 

Sunt incurabila! :))) Tot am zis ca nu mai incerc sa fac macarons dar nu pot. Nu ma las pana nu imi reusesc, apoi gata, ma lecuiesc! =))))
Asa am facut si ieri. M-am apucat de macarons dupa o reteta a unui baiat care face niste minunatii .... :X
Rezultatul? Sa zicem ca sunt multumita cam de 85-90%! Am ajuns la concluzia ca de vina sunt migdalele macinate (care nu au iesit foarte fine), drept pentru care am hotarat ca e musai sa cumpar faina de migdale pentru o data viitoare.
Intre timp, am decis sa postez aceasta reteta pentru ca au iesit tare bune si pentru ca tot vine Martisorul, le-am denumit Fursecuri pentru Martisor. 
O Primavara frumoasa sa aveti! :-*

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 4 lg de zahar
  • 200 g migdale fin macinate/faina de migdale
  • 300 g zahar pudra
  • colorant gel rosu
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri de Martisor:

Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza pana incep sa devina spuma apoi se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana devine o spuma densa, tare. In acest moment se adauga si colorantul gel. Se mixeaza apoi se adauga in 2-3 reprize amestecul de migdale macinate si zaharul pudra date printr-o sita foarte fina. Se amesteca totul cu o spatula.

Se pune compozitia intr-un posh si se formeaza fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt. Se bate tava de masa de cateva ori pentru a iesi aerul din ele apoi se lasa sa se usuce in jur de o jumatate de ora pana prind o pojghita deasupra, astfel ca la atingere sa nu se lipeasca de degete. Se dau la cuptorul preincalzit la 135 de grade pe ventilatie, timp de 13 minute.

Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca dupa care se desprind de pe hartia de copt. 

Crema: Se mixeaza intr-un bol mascarponele cu smantana pentru frisca si zaharul pudra. Se umplu fursecurile cu aceasta crema.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de colorant difera in functie de ce nuanta doriti sa obtineti la fursecuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri de Martisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Valclaudia 1

01.03.2021, 19:06

Rocsi 1

03.03.2021, 20:03

Mie imi place cum ti-au iesit macaronsii! Eu m-am lecuit de la primul esec si asa nu sunt moarta dupa ei!

Panacris 1

03.03.2021, 22:05

Pfff, nu te-ai lăsat! Bravoo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt