Am tinut sa fac macarons la numarul 400 de retete inca din februarie si voiam sa o "urc" aici pe site exact la aniversarea de 7 ani pe acest minunat grup!
Greu nu se fac, doar trebuie rabdare si pricepere! Este a 4 a oara cand incerc, nu sunt ei perfecti, dar pentru inceput sunt multumita.
Am mai incercat cu bezea italiana si am gresit la macaronaj (adica nu l-am facut deloc) doar ce am amestecat si gata, o sa mai incerc, nu ma las :))
Puteti folosi si colorant, eu nu am pus pentru ca voiam sa stiu sigur ca imi ies ;)
Sunt minunati pentru ornamentele de tort, al prajiturilor si am inteles ca se pot si congela!
Pentru inceput cernem faina de migdale si zaharul pudra (este cam migaloasa treaba asta, ne trebuie rabdare) si dam deoparte.
In bolul unui mixer adaugam albusul cu sarea si mixam la viteza mare circa un minut, apoi adaugam putin cate putin din zaharul tos si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa (cam 3 minute).
Bezeaua obtinuta o adaugam peste faina de migdale si zaharul pudra cernute adaugand putin cate putin si cu o paleta de silicon (neaparat) amestecam pana obtinem o pasta.
Acum incepe macaronajul, adica trebuie sa amestecam cu miscari usoare in cerc ( pe marginile bolului) si cu o miscare de apasare in centrul bolului (intram cu paleta in compozitia adunata) si continuam asa pana obtinem o pasta care sa fie usor curgatoare, iar de pe paleta cand o ridicam sa curga fara sa se rupa. Atentie sa nu exageram cu amestecatul!
Compozitia obtinuta o turnam intr-un pos (fara a lasa goluri de aer) si pe un covoras de silicon formam cochilii de marime dorita cam de 3cm si tot de 3cm distanta intre ele.
Lasam sa se usuce circa 1 ora, apoi dam la cuptorul preincalzit la 140°C pentru 15-16 minute.
Verificam daca sunt gata cu 2 minute inainte de terminarea timpului, deschidem usa cuptorului
si miscam o cochilie cu degetul, daca piciorul este ferm si nu misca inseamna ca este gata.
Scoatem tava si o lasam sa se raceasca cam 10 minute, apoi le scoatem din covorasul de silicon si le
asezam pe masa sa se raceasca complet.
Pentru umplutura am ales un ganach de ciocolata cu lapte din 80g ciocolata si 80ml frisca lichida.
Incalazim pe foc ciocolata cu frisca impreuna si o turnam intr-un bol. Cand s-a racit o dam la frigider 2 ore, dupa care o mixam cateva minute si crema este numai buna de pus in pos si umplut macaronii nostri! :)
Sper sa fie o reusita si macaronii vostri!