Prajitura in trei culori

de Valclaudia in Prajituri, 26 Oct 2014 | 8251 vizualizari

 

va invit la o prajitura delicioasa... Duminica frumoasa, dragilor! >:d

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 50 gr. unt
  • 3 linguri zahar tos
  • 5 linguri miere
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • cca 500-550 gr.faina alba proaspat cernuta
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 rodie
  • 500 ml lapte
  • 100 ml apa rece
  • 3 linguri zahar tos
  • 3 linguri amidon
  • 2 linguri gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet unt
  • Glazura si decor:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri lapte
  • bombonele colorate: rosii, albe, negre
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in trei culori:

-punem mierea,untul, zaharul si laptele la foc mic intr-o craticioara pana obtinem un amestec lichid;

-lasam putin la racorit, apoi turnam acest amestec pesterestul ingredientelelor: cacaco,  zahar vanilat, oua,faina,praf de copt;

-amestecam toate ingredientele,obtinem un aluat elastic pe care-l impartim in 4;

-preincalzim cuptorul la 170 grade;

-fiecare foaie se intinde pe masa de lucru infainata, se aseaza pe dosul tavii unse cu ulei, apoi se impunge cu furculita din loc in loc si se da la cuptor pentru 7 minute;

-procedam la fel si cu celelalte 3 foi, le lasam apoi la racorit si trecem la prepararea cremei;

-scoatem semintele rodiei si le lasam la scurs intr-o strecuratoare;

-laptele se pune intr-o craticioara la foc mic, impreuna cu zaharul si plicul de zahar vanilat;

-diluam amidonul in 100 ml apa rece, cand laptele atinge punctul de fierbere turnam amidonul dozolvat si amestecam in continuu sa nu se formeze cocoloase;

-presaram si grisul in ploaie, fierbem crema cca 7 minute la foc mic pana obtinem consistenta unei budinci;

-dam crema deoparte, o lasam la racorit, amestecam din cand in cand sa nu se formeze crusta;

-adaugam untul, mixam apoi crema sa devina spumoasa;

-peste crema rezultata adaugam semintele de rodie,amestecam bine cu o lingura, apoi incepen sa asamblam prajitura;

-punem o foaie pe un tocator mare de lemn,un strat de crema,alta foaie, din nou crema si tot asa pana la ultima foaie care va ramane neunsa cu crema;

-peste prajitura asamblata asezam o tava peste care asezam o greutate de cca 3-4 kg si lasam peste noapte sa se preseze prajitura;

-topim ciocolata in lapte la foc mic,apoi o turnam fierbinete peste prajitura si nivelam glazura pe toata suprafata foii superioare;

-presaram bombonele colorate si lasam la racit cel putin 2 ore, sa se intareasca complet glazura;

-portionam si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

foile si crema se prepara cu o zi inainte

2

se lasa prajitura peste noapte pentru ca foile sa se fragezeasca in vederea portionarii

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie