Linzer cu visine

de Panacris in Prajituri, 6 Mar 2012 | 10686 vizualizari

 

Colegele si prietenii mei asteapta in fiecare an ziua de 5 martie cu mare interes, deoarece le pregatesc faimoasa mea varianta de linzer cu visine. Fiindca acum sunteti si voi prietenii mei va transmit virtual cate o feliie si va destanui reteta!

 

INGREDIENTE

  • unt 300 gr
  • zahar 300 gr.
  • zahar vanilinat 2 plicuri
  • oua 4 bucati
  • praf de copt 1 plic
  • coaja si zeama de la 1 lamaie
  • faina 600 gr.
  • visine fara samburi 500 g
  • gelatina rosie 2 pliculete
  • apa 400 ml
  • zahar 6 linguri
  • migdale macinate 300 gr.
  • zahar vanilinat 1 plic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linzer cu visine:

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.  Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.

Intre timp se prepara gelatina rosie conform instructiunilor de pe plic si se lasa sa se racoreasca un pic. Visinile scurse de zeama se amesteca cu gelatina preparata si migdalele macinate.  Umplutura se pune peste foaia coapta. Restul de aluat se sfarama sau rade deasupra prajiturii. Se presara zahar vanilat si se reintroduce prajitura la cuptor ptr cca. 15 minute la foc potrivit.

 

TIPS-URI

1

migdalele se pot inlocui cu nuca 

Daca ti-a placut reteta noastra "Linzer cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

VERONICA2607 1

07.03.2012, 10:42

delicioasa, savuroasa, extra-mega buna...vreau si eu o firimiturica macar

Panacris 1

07.03.2012, 11:27

Multumesc de aprecieri! Vero, o visina a mai ramas

Cris2711 1

07.03.2012, 12:57

Cat imi place mie aluatul de deasupra ,il fac si eu cu putin zahar si scortisoara,Linzer cunosc si eu si e fantastica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]