Tarta cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 6 Oct 2009 | 6007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si vanilia,apoi galbenusurile pe rand. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se mai mixeaza putin.
Compozitia se toarna intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.Se da la cuptorul incins la 180 de grade,timp de 25 de minute.

Ciocolata o topim impreuna cu 100 ml de frisca. Punem la frigider si dupa ce s-a racit, adaugam restul de frisca batuta si lichiorul.

Crema astfel obtinuta am turnat-o peste blatul de tarta racit.

Am ornat cu moate de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Miha 1

07.10.2009, 23:53

Daca e de ultima generatie ar trebui sa mergi la un service sau la reprezentanta. Probabil ca trebuie sa-l si ghicesti cum coace,la ce temperatura...Daca Se rumeneste prea tare deasupra inainte ca timpul de coacere sa fi expirat,acopera tava cu folie de aluminiu,pana se face si in interior,apoi o scoti si lasi sa se rumeneasca. Manevra asta probabil ca va mari putin timpul de coacere. Daca arde la fundul tavii, e indicat sa pui un vas cu apa in cuptor, sub tava.

Oana 1

08.10.2009, 00:30

Eu zic sa incerci sa le coci la foc mic, pe gratarul de sus, asa are timp sa se faca la mijloc, apoi poti da la mediu sa se rumeneasca nitel desupra.... Misto tarta, MIha

rivka 1

23.12.2009, 20:59

am facut si eu azi, am pus deasupra budinca de ciocolata (facuta din jumatate de l de lapte si fulgi de ciocolata belgiana) si am stropit-o cu multa nuca de cocos.nu ammai pus frisca.
blatul l-am insiropat putin.
e ffff buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu piscoturi si crema de ciocolata