Plictisita de aceleasi mancaruri stiute si rasstiute, chinuita de inspiratia care-mi lipsea complet, mi-am amintit intr-un tarziu de o mancare pe care nu am facut-o prea des, din pricina refuzului celor din jurul meu. E drept, si eu cand am auzit prima data de ea am fost reticenta, dar macar am incercat. De data asta, increzatoare in ceea ce pot prepara eu, mi-am pus in cap sa-l fac pe sotul meu macar sa guste. Dupa ce a gustat...nu s-a oprit din mancat decat dupa a doua portie.
Dupa ce am spalat bine limba in apa multa si rece, am pus-o in oala sub presiune cu telina curatata, foi de dafin si ienibahar, am pus apa pana la semn si am lasat sa fiarba 1 ora. Dupa aceea am scurs zeama, am curatat limbile de piele si vase de sange si le-am taiat felii.
Legumele curatate le-am taiat: morcovii rondele, ardeii bastonase si ceapa cu usturoiul feliute. Am tocat verdeata.
Am prajit ceapa in putin ulei incins pana s-a facut lucioasa, am adaugat morcovii, apoi limba feliata, ardeii si maslinele si am mai lasat vreo 2 minute pe foc.
Am adaugat putina zeama in care am fiert limba si putina apa si am lasat sa se inabuse pana s-au inmuiat legumele.
Cand legumele au fost moi am adaugat rosiile si sucul de rosii si am mai dat intr-un clocot, apoi am adaugat feliile de usturoi, am mai dat un clocot si am stins focul.
Pana s-a racorit putin mancarea am facut un piure de cartofi si gata.
1
In loc de apa, cand se inabuse legumele, este mai bun un pahar de vin alb, dar cum eu am uitat sa-l pun pe lista de cumparaturi... a iesit bun si fara.
2
Telina din apa in care se fierbe limba se arunca.