Creier pane

de Rocsi in Porc, 12 Feb 2013 | 5980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creier de porc
  • faina alba
  • 4-5 oua
  • sare
  • piper
  • 1 varf lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita rasa patrunjel uscat
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Creierul il spalam bine, il lasam in apa rece cam 1 ora, insa o mai schimbam o data dupa jumatatea timpului.
Il scurgem de apa si il lasam cam 10 minute intr-o sita.
Ouale le batem spuma cu sare, piper, boiaua de ardei, praful de usturoi si patrunjelul uscat.
Pe o farfurie punem faina alba.
Intr-o tigaie punem ulei si il incingem.
Trecem fiecare bucata de creier prin faina, ou batut, faina si iar ou batut, apoi le prajim in uleiul fierbinte.
Il rumenim pe ambele parti, apoi il scoatem intr-o farfurie pe servetele de bucatarie.
Daca uleiul prinde o culoare mai inchisa, puteti sa il mai schimbati.
Procedam astfel pana terminam tot creierul.
Il lasam sa se racoreasca, apoi servim.
Alaturi de mustar, o salata, muraturi merge perfect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creier de porc pane