Lasagne cu carne si vinete

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 24 Sep 2011 | 11719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 250 gr foi lasagne nefierte
  •  Sos bechamel preparat din :
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • o lingura unt
  • putina nucsoara
  • sare
  • piper
  •   Suc de rosii(aprox 400 ml)cu:
  • 400 gr carne tocata (porc, vita, piept de pui)
  • o vanata mare
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • busuioc
  • ulei de masline
  • cascaval taiat cubulete sau mozzarella feliata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu carne si vinete:


Pentru inceput preparam sosul rosu.

Curatam vanata.
O taiem cubulete si o stropim cu zeama de lamaie.
Incingem putin ulei intr-o craticioara , punem vanata si o calim 2-3 minute.
O scoatem intr-un bol si adaugam inca putin ulei si carnita (tocata sau taiata cubulete).
O rumenim frumos pe toate partile.
Adaugam sucul de rosii, vanata, usturoiul feliat,  busuiocul,sare si piper dupa gust si lasam totul la foc mediu, cu capac, pentru 20-30 minute.

Intre timp preparam sosul bechamel.
Intr-un ceaunel topim untul, adaugam faina si amestecam pe foc timp de doua minute.
Dam deoparte si adaugam putin cate putin laptele rece.
Condimentam totul cu sare , piper si nucsoara si tinem pe foc pana cand sosul incepe sa se ingroase si se dezlipeste de pe peretii vasului.


Pregatim un vas termorezistent (eu am pus intr-o tava de cuptor) si punem dupa cum urmeaza :
un strat de sos bechamel (impartiti ochiometric sa va ajunga), foi de lasagne, sos rosu, sos bechamel, cascaval sau mozzarella, un alt strat de foi, sos rosu, sos bechamel si cascaval si terminam cu un al treilea strat de foi peste care punem sos bechamel si cascaval sau mozarella.


Dam vasul in cuptorul preincalzit, la 175 grade, si-l tinem pana ce se rumeneste frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu carne si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi cu vinete si carne tocata la ceaun