O placinta gustoasa si rapida.
Ingrediente aluat:
Pentru umplutura:
Se amesteca laptele caldut cu drojdia, se adauga apoi, uleiul si ouale si se bat bine cu telul. Adaugam apoi si faina si sarea si se amesteca bine pana cand rezulta o pasta groasa.
Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa si mararul la robotul de bucatarie. Adaugam jumatate din cascavalul razuit si un praf de sare. Cealalta parte de cascaval o razuim si o lasam deoparte.
Tapetam un vas mare de yenna cu hartie de copt. Turnam jumatate din compozitia de aluat. Pare putin, dar nu va faceti griji, va creste la cuptor.
Adaugam un strat de cascaval razuit ( nu tot, mai lasam sa punem si deasupra compozitiei de carne) si apoi adaugam toata compozitia de carne. O uniformizam usor si adaugam si restul de cascaval razuit.
Cu ajutorul unei linguri punem deasupra placintei si restul de aluat. Intindem cu grija si presaram mac deasupra. Coacem placinta la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. O lasam la racit si o putem portiona. Pofta buna!