Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.
Cum sa faci un avid mancacios de carne si produse din carne sa mai incerce din cand in cand si preparate vegetariene? Folosind noile condimente si amestecuri de mirodenii din gama Delikat cu ingrediente 100% naturale.
Pentru aceasta reteta am folosit "carne tocata" vegetariana din proteina din soia condimentata perfect cu Delikat-condimente pentru sarmale si Delikat- oregano uscat.
Intr-o tigaie (din fonta), se incalzeste putin ulei de masline si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Se soteaza 5 minute. Se adauga "carnea tocata", oregano si condimentele pentru sarmale, se ajusteaza focul la mediu spre mare si se lasa 5-8 minute amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile in bulion, pasta de rosii si laptele, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu spre mic si se lasa 15-20 de minute, pana devine un sos cremos. Se adauga sare si piper dupa gust.
Intre timp, se fierb foile de lasagna (daca se folosesc cele uscate) cateva minute pana devin usor maleabile. Se scurg de apa si se clatesc sub jet de apa rece.
Se amesteca branza Cottage cu telemeaua intr-un bol.
Se transfera jumatate din sos intr-un alt vas, iar in tigaie se asaza cateva foi de lasagna astfel incat tot sosul sa fie acoperit. Se adauga jumatate din cantitatea de branza Cottage si telemea peste, impreuna cu jumatate din cantitatea de Gouda si Cheddar. Se adauga restul de sos, apoi foile ramase de lasagna, iar la final restul de branza Cottage si telemeaua, branza Cheddar si Gouda si parmezanul.
Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 20-25 de minute.
Se lasa putin la racit inainte de a fi taiata. Se serveste cu frunze proaspete de busuioc, oregano si salata.