Lasagna

de mirela0911 in Lasagna, 30 Iun 2020 | 5411 vizualizari

 

Am facut de multe ori lasagna, dar de data aceasta pot sa zic ca a fost cea mai buna. Am pregatit-o cu carne de pui dar, la fel de bine se poate prepara si cu carne de porc sau de vita. Este foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de pui tocata
  • 1 buc ceapa galbena
  • 1 buc morcov
  • 4 catei de usturoi
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lgt pasta de rosii
  • 500 ml bulion
  • 1 foaie de dafin
  • 1 fir de cimbru
  • sare, piper
  • 70 g unt
  • 70 g faina alba
  • 700 ml lapte
  • sare
  • piper alb
  • nucsoara
  • mozzarella
  • foi lasagna
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Se curata ceapa si se taie in bucati mari. Morcovul se curata, se spala apoi se taie in bucati mai mari. Se pun legumele la robot si se toaca marunt. Se adauga si cateii de usturoi curatati si se mai toaca putin.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline la incins. Se toarna amestecul de legume si se caleste. Se adauga putina sare si se lasa la calit pana se inmpaie legumele. Se pun intre timp si foaia de dafin si crenguta de cimbru. Cand s-au inmuiat legumele, se pune carnea tocata. Se amesteca si se lasa sa se caleasca pana se albeste bine carnea. Se pune pasta de rosii si se amesteca. La final se toarna bulionul, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba timp de cca o jumatate de ora.

Intre timp se prepara sosul bechamel. Intr-o cratita se pune untul sa se topeasca. Se toarna faina si se amesteca cu un tel pentru a nu face cocolase. Se toarna laptele cate putin si se amesteca continuu. La final se condimenteaza cu sare, piper alb si nucsoara, dupa gust. Se lasa pe foc mic sa fiarba pana se ingroasa.

Se ia o tava cu dimensiunile de 20x30cm. Se unge cu unt apoi se pune un strat subtire din sosul de carne. Se asaza foile de lasagna si se ung cu un strat de sos bechamel. Se pune peste sosul alb, sos de carne si se niveleaza. Se rade mozzarela apoi se asaza din nou foile de lasagna. Se continua procedeul pana se termina sosul rosu, la final ramanand stratul de foi lasagna acoperit cu sosul bechamel. Se rade deasupra mozzarela din abundenta si se da apoi tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 45 de minute. Este gata cand s-a rumenit frumos deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagne de casa cu ricotta