Se caleste ceapa tocata marunt cu usturoiul. Se adauga rosiile tocate cu sos, sare si piper. Se dau in clocot si se ia cratita de pe foc.
Pastele se fierb in apa cu sare, una cate una, pentru a nu se lipi.
Spanacul se opareste in apa clocotita cu sare si apoi se trece in apa rece, pentru a-si pastra culoarea. Se toaca marunt si se amesteca cu ricotta, sare, piper, nucsoara.
Somonul se prajeste in ulei sau se fierbe in putina apa, cu sare si piper.
Sosul: se topeste untul, se pune faina si treptat laptele, amestecand tot timpul pana se ingroasa. Se adauga nucsoara,50 g cascaval si se amesteca pana se topeste.
Se foloseste o tava de 32 x 20 cm, se pune toata compozitia de rosii, se asaza peste ele, primele 3 foi de lasagna. Deasupra se pune 3/4 din amestecul de spanacul cu ricotta, alte foi de lasagna, apoi somonul taiat in bucatele si 50 g cascaval ras si ultimele 3 foi. Se acopera cu restul de spanac cu ricotta,sosul de branza si se coace 20 minute. Se acopera cu felii de mozzarella si se mai coace 20 minute sau pana este gata.