Rapid, inventie de moment :))
Carnea de pui se spala, se taie cubulete mici. Ceapa se curata si se taie cuburi, iar ciupercile se curata si se taie felii. Intr-o tigaie adanca (eu am folosit wok-ul) se pune putin ulei, apoi se adauga carnea si se lasa pana isi schimba culoarea. Se adauga ceapa si se lasa la inabusit pana scade zeama. Apoi se pun ciupercile si se amesteca pana se inmoaie. Daca zeama s-a evaporat se mai adauga apa! Se condimenteaza cu sare, piper si curry, apoi se adauga smantana si se mai lasa putin pe foc. La final se amesteca si mararul taiat fin.
Se prepara si sosul beschamel: se topeste untul, se adauga faina si apoi laptele, putin cate putin, amestecand cu telul pana se ingroasa putin. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se pune parmesanul.
Intr-un vas de iena uns cu putin unt se aseaza foi de lasagna, apoi compozitie de pui si ciuperci, alternativ. Deasupra se toarna sosul beschamel si se pune sucul de rosii.
Se pune vasulacoperit cu folie in cuptorul incins, cam 20 de minute, la foc potrivit. Se scoata tava, se presara cascavalul ras si se mai baga 5 minute in cuptor, pana se topeste cascavalul si se rumeneste putin.
1
Eu am pus deasupra cascaval afumat, i-a dat o aroma deosebita.