Luam vanata pe care o curatam partial de coaja, adica o fasie da una nu, o taiem feli de circa 1 cm si le presaram cu sare pentru asi lasa zeama amara. Punem intr-o craticioara putin ulei si punem sa fiarba rosile inbulion pe care le-am pasat inprealabil, Taiem ceapa si o punem la calit, adaugam usturoiul tocat, cand sau rumenit punem carne si o lasam sa se caleasca in sucul care se lasa. Cand sa calit adaugam ardeiul gras taiat cubulete si rondele-le de la ardeiul iute. Dam printr-un jet de apa feliile de vinete si le tocam si pe ele cubulete si le adaugam la calit, apoi ciupercutele. Punem paharul de vin, sare, piper si vegeta dupa gust (pentru ca noua ne place mai picante am adaugat un varf de cutit de pasta de ardei) In functie de ce punem cascaval sau branza trebuie sa tinem seama de cata sare si vegeta adaugam…
Dupa ce s-a fiert compozitia si a scazut bine luam o tava pe care o ungem cu margarina si incepem sa asezam foile… punem putin din sosul de rosii, apoi compozitia si radem cascaval sau branza si repetam pana se termina compozitia . Trebuie sa tinem seama ca randul de foi se pune in zig zag. Terminam cu un rand de foi stropit cu sos de rosi, Luam un ou il batem bine cu smantana si punem desupra