Lapte de migdale poate inlocui cu brio laptele de vaca este indicat persoanelor care au intoleranta la lactoza si nu numai . Are un gust bun , este fin si putin cremos . L-am indulcit cu curmale fara samburi , dar se pot folosi indulcitori sau zahar.
Nu trebuie sa uitam ca migdalele contin o foarte mare cantitate de calciu , iar acest lapte obtinut fara procesare termina pastreaza din cantitatea de calciu.
Migdalele le punem intr-un castron cu apa si le lasam la inmuiat peste noapte sau macar cateva ore (minim 3) .
Cand s-au umflat putin le scurgem si le spalam sub jet de apa rece.
In vasul blenderului punem migdalele , curmalele si apa si pornim blenderul la viteza mare .
Pentru obtinerea unui lapte bun si cremos e nevoie sa lasam blenderul sa mearga cam 10 minute , dar asta este in functie de puterea blenderului folosit.
Cu ajutorul unei site dese strecuram laptele si il punem intr-o sticla cu capac.
Se poate pastra in frigider pana la 3 zile .
Pulpa ramasa se poate folosi la prajituri , biscuiti etc.