Kadir Kamine

de epurasha2bb in Torturi, 15 Apr 2010 | 5897 vizualizari

 

De ce kadir Kamine? fiindca e un joc de cuvinte.Reteta a pornit de la o alta reteta arabeasca Kodrit Kadir pe care am vazut-o aici la Sabina, la gaby-d si o mai fi , dar care mie mi-a iesit cam ciudat si ca s-o dreg am facut o crema in plus ,apoi am facut un joc de cuvinte si am adaugat kamine in sensul romanesc ''ca mine'' adica acel tort facut ca mine, adica in varianta mea.
Asa, acum ca am terminat de explicat sa purcedem la intocmirea minunatului desert Kadir Kamine.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat
  • 100 g zahar, 
  • ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri cafea de cea mai neagra.
  • Pt crema de zahar ars
  • 800 ml lapte,
  • 5 oua,
  • 200 g zahar,
  • Pt.crema de lapte cu ciocolata alba 
  • 500 ml lapte,
  • 1 punga de amidon alimentar,
  • 150 g unt,
  • 1 punga zahar pudra cu gust de vanilie Dr Otker,
  • 50 g zahar normal
  • o ciocolata alba Primola.
  • Pt.decor:
  • 1 ciocolata neagra Primola Silk,
  • fragute din dulceata,
  • zahar ars.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kadir Kamine:

pt. blat am amestecat totul si am dat deoparte.

Crema de zahar ars se face amestecand ouale cu laptele si cu zaharul .Se caramelizeaza 5 linguri de zahar si cand s-au topit se adauga laptele cu ouale si zaharul .

Crema de lapte cu ciocolata alba se face astfel: Se amesteca amidonul cu 50 g zahar si 100 ml lapte si se da deoparate.Se pune restul de lapte pe foc cu cioolata alba bucatele si cand s-a topit ciocolata alba dam focul mic si adaugam amestecul de amidon pus deoparte.Apoi amestecam pana se ingroasa.Lasam sa se raceasca timp in care mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul pudra DrOtker si o adaugam cate putin increma cu amidon racita.Omogenizam perfect si lasam la congelator putin.

Asamblarea:

Se caramelizeaza 5 linguri de zahar, se toarna compozitia pt.crema de zahar ars se lasa putin sa se igroase apoi se toarna in mijloc compozitia pt.blat.Apoi se baga cratita la cuptorul incalzit si se lasa cam 45 de minute maxim.Se testeza cu scobitoarea.Apoi se scoate cratita si se lasa la racit.Facem si crema de lapte si o dam la rece.Rasturnam pe un platou desertul cu blatul in jos.Apoi il recem usor cu grija prin alunecare in forma de tort cu margini detasabile.Lasam la rece un timp.Apoi turnam peste crema alba de lapte cu ciocolata si lasam iar la rece.Decoram cu ciocolata topita la bain -marie si pusa intr-o punguta intepata la un capat si apoi presaram fragute din dulceata.In momentul servirii indepartam inelul detasabil si taiem triunghiuri delicioase si foarte insiropate.Asta e tot! Nu uitati sa impartiti cu cineva drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kadir Kamine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată şi nuci