Piept de rata cu pepene galben

de Catalina L in Rata, 7 Oct 2018 | 3957 vizualizari

 

Pieptul de rata este considerat o delicatesa si se combina foarte bine cu fructele dulci.
Dupa reteta Piept de rață cu cireșe, vă propun o alta combinatie dulce- sarat, o explozie pentru papilele gustative.
Am ales o carne de rata tip piept-muschiulet fara piele si grasime, taiata fileuri subtiri si am asezonat-o cu piper de Sichuan si sare neagra de Hawaï. Pepenele l-am parfumat cu anis stelat si gatit in unt sarat cu miere.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/piept-de-rata-cu-pepene-galben.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g piept de rata fara grasime
  • 1/2 pepene galben (melon)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 40 g de unt demi sarat
  • 1/4 de ardei rosu
  • 1/2 lingurita piper de Sichuan
  • 1/2 lingurita de sare neagra de Hawaï
  • 1 anason stelat (badian)
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingurita de sos pentru gratar sau ketchup
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu pepene galben:

Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele.

Taiati in felii jumatate (indepartati coaja) si faceti cateva bile.

Asezonati carnea cu piper de Sichuan si sare de Hawaï si ungeti-o cu sos.

Intr-o tigaie reveniti carnea pe ambele parti in 20g de unt sarat- 4 minute pe fiecare parte.

In acelasi timp in alta tigaie reveniti pepenele in 20g de unt sarat cu anasonul stelat.

Puneti piper de Sichuan si sare de Hawaï si ardeiul rosu taiat bucatele. Reveniti 3 minute, puneti mierea si zeama de lamaie si lasati inca 2-3 minute.

Puteti scoate pepenele si reduce sosul.

In fiecare farfurie puneti carnea si pepenele si arozati cu sosul redus.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (11)

diaconta 1

08.10.2018, 08:52

Ce culori apetisante ai in farfurie

elucubratiiculinare 1

08.10.2018, 09:53

o combinatie pe gustul meu

dantes 1

11.10.2018, 08:49

Interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de rata confiata si varza calita