Îngheţată cu iaurt şi piersici

de anomisana in Dulciuri, 8 Iul 2012 | 5296 vizualizari

 

Este o reţetă executată prin primăvară, cînd piersici erau doar în conservă, dar acum se găsesc proaspete, afară este cald, aşa că îngheţata este desertul cel mai potrivit.

 

INGREDIENTE

  • 1 conservă de piersici jumătăţi (doar fructele)
  • zahăr
  • 200 g frişcă lichidă
  • 200 g frişcă bătută
  • 400 g iaurt
  • 1 zahăr vanilat
  • 2-3 linguri de suc din compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată cu iaurt şi piersici:

Piersicile tăiate cuburi şi cele 2 linguri de suc din compot se pasează în blender. Se adaugă iaurtul şi 200 g frişcă lichidă şi se omogenizează. Se toarnă într-un bol, peste 200 g frişcă bătută spumă şi se amestecă uşor până se omogenizează compoziţia. Se dă la congelator cateva ore, amestecând din când în când să nu se formeze bucăţi mari de gheaţă. Se porţionează şi se serveşte decorată cu bucăţi de fructe sau cu sos de fructe, ori ciocolată, la alegere.

TIPS-URI

1

dacă frişca este îndulcită, s-ar putea să nu mai aveţi nevoie de zahăr (eu am pus doar vreo 2 linguri)

2

mie mi s-a părut a fi puţină cantitatea de îngheţată şi am pus toată sticla de 900 g de iaurt, dar ar mai fi mers nişte piersici în plus

Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată cu iaurt şi piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]