Foi:
In primul rand ne ocupam de umplutura de mere, curatam si spalam merele, le dam prin razatoarea mare, stropim cu zeama de la o jumatate de lamaie, adaugam o lingurita de scortisoara si zaharul.
Lasam circa 30 minute pana ce lasa zeama, pe urma le stoarcem si le amestecam cu stafidele inmuiate in rom ( stafidele la randul lor se storc si se adauga la mere). Recomand sa nu aruncati sucul lasat de mere, pentru ca obtineti un suc natural extrem de delicios.
Punem deoparte umplutura si ne ocupam de foi, mixam ouale cu zaharul, pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul.
Mixam bine, adaugam coaja rasa de la lamaie si laptele, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Adaugam faina si framantam un aluat pe care il impartim in doua.
Peste foaia de aluat asezam umplutura de mere, stoarsa de zeama si asezam cea de-a doua foaie intinsa. Facem impunsaturi cu o furculita si introducem in cuptorul incalzit.
Coacem pana ce devine usor maroniu deasupra. Scoatem racim putin si pudram cu zahar.