Prajitura cu mere si stafide

de adela81 in Dulciuri, 22 Feb 2016 | 4781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava 30/ 30:
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri de zahar
  • 200 g stafide brune inmuiate in rom

Foi:

  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt ( 5 g )
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 10 linguri lapte
  • 600-700 g faina
  • zahar pudra pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si stafide:

In primul rand ne ocupam de umplutura de mere, curatam si spalam merele, le dam prin razatoarea mare, stropim cu zeama de la o jumatate de lamaie, adaugam o lingurita de scortisoara si zaharul.
Lasam circa 30 minute pana ce lasa zeama, pe urma le stoarcem si le amestecam cu stafidele inmuiate in rom ( stafidele la randul lor se storc si se adauga la mere). Recomand sa nu aruncati sucul lasat de mere, pentru ca obtineti un suc natural extrem de delicios.
 
Punem deoparte umplutura si ne ocupam de foi,  mixam ouale cu zaharul, pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul.

Mixam bine, adaugam coaja rasa de la lamaie si laptele, apoi praful de copt stins cu  zeama de lamaie.

Adaugam faina si framantam un aluat  pe care il  impartim in doua.

Peste foaia de aluat asezam  umplutura de mere, stoarsa de zeama   si asezam cea de-a doua foaie intinsa. Facem impunsaturi cu o furculita  si introducem in cuptorul incalzit.

Coacem pana ce devine usor maroniu deasupra. Scoatem racim putin si pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ina 1

15.03.2016, 21:00

La multi ani!

diaconta 1

15.03.2016, 23:27

La multi ani !!

adela81 1

19.04.2016, 23:31

Multumesc!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins (briose) decorate