Cu dedicatie speciala pentru Bucataras :)))
Galbenusurile se freaca foarte bine cu zahara pana devin o spuma albicioasa.Se adauga faina,amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de galbenusuri,amestecand usor.
Eu le-am copt in formele de briose,la foc mediu,timp de jumatate de ora.
Se lasa la racit,apoi se insiropeaza cu siropul de zahar ars.
Sirop:
Zaharaul se caramelizeaza,dupa care se "stinge" cu apa.Dupa ce s-a racorit se adauga esenta de rom.
Prajiturile coapte,se taie in doua si se insiropeaza.Pe una din parti (baza) se pune frisca din belsug :) si se acopera cu cealalta parte (capacul) inmuiata in glazura de ciocolata.
Glazura de ciocolata:
Se pun pe foc,pana aproape de punctul de fierbere.Se omogenizeaza.