Indiene cu frisca

de Miha in Prajituri, 1 Sep 2009 | 8521 vizualizari

COMENTARII (16)

rivka 1

01.09.2009, 16:49

ca de obicei minunat, imi lasa gura apa, ma uimeste cantitatea de bunatati in special dulciuri care se consuma la voi acasa, esti sigura ca nu ai o cofetarie?
caci poti incepe daca nu cu siguranta o afacere pe cont propriu.

te felicit din inima, foarte frumos...eu nu ma incumet sa fac atatea dulciuri, imi place si sa le fac si sa le mananc dar atatea...nu are cine le manca.de acum inainte esti sursa mea de inspiratie miha

Bucataras 1

01.09.2009, 17:48

mamaaaa, m-ai lovit. erau prajiturile mele preferate in copilarie

Miha 1

01.09.2009, 18:11

N-am Rivka nici o cofetarie,iti spun cu mana pe inima.

Miha 1

01.09.2009, 18:12

Bucataras,stiam eu!

klausenburger_adica Lacrima 1

01.09.2009, 18:41

si totusi nu sunt cumva savarine?

rivka 1

01.09.2009, 19:50

kalusenburger ba da, noi le cunoastem sub numele de savarine, probabil in alte parti ale tarii se numesc altfel .

Bucataras 1

01.09.2009, 22:57

Nu, savarinele -s altfel...indienele erau cu frisca intre 2 felii de blat si peste partea de deasupra din ciocolata. e drept ca in varianta Mihai blatul pare a fi de savarina ... oricum

Miha 1

01.09.2009, 23:18

Lacrima,nu-s savarine.In reteta scria ca se pun gramajoare rotunde de aluat in tava,cu lingura sau pos-ul.Cum io m-is intr-o permanenta fuga si viteza mi s-a parut cam mult de munca si am pus in formele de briose. Promit ca intr-o zi mai...relaxata am sa le mai fac o data,asa cum scrie la carte.

klausenburger_adica Lacrima 1

01.09.2009, 23:30

blatul pare de savarina si si modul in care au fost coapte dupa cum le cunosteam eu aratau altfel am intrebat ca m-au facut curioasa. si apoi de ce n-ar fi ... altfel? bune sa fie si sunt convinsa ca sunt

rivka 1

01.09.2009, 23:43

oricum s-ar numi, miha eu nu-mi amintesc indienele, dar imi amintesc o alta prajitura care o cumpara tata des in weekenduri, se numea ora 5, cu foi multe si ciocolata.
o faci si aceea? aia e chiar ....asa...ffff deocheata.

Miha 1

02.09.2009, 00:33

Lacrima,promit ca o voi face si in varianta originala.

Miha 1

02.09.2009, 00:34

Rivka,am preluat ideea. Am trecut la catastif.

klausenburger_adica Lacrima 1

02.09.2009, 02:46

din cate stiu eu, nu se faceau in forme. intizi intr-o tava foaie de copt si asezi cu lingura mici "gogosele de aluat". lasi distanta intre ele destul de mare pentru ca se aplatizeaza la copt, deci nici nu incarca lingura foarte tare cu aluat. coci pana devin usor aurii, apoi le desprinzi imediat de pe hartia de copt si le lasi la racit pe o tava, platou, etc...
eu cam asa stiam reteta

klausenburger_adica Lacrima 1

02.09.2009, 02:51

si inca ceva... indienele, asa cum stiam eu reteta, nu erau insiropate... doar savarina vine insiropata. indienele au un aluat foarte fin, dar neinsiropat. in mod normal, reteta la origini nici nu include praful de copt, iar faina a substituit treptat amidonul alimentar. in versiunea asta cu amidon si fara praf de copt insa, indienele sunt mai greu de facut pentru ca daca de pilda, ouale nu sunt foarte proaspete, sau sunt fie prea calde ori prea reci... nu-ti mai ies... ori aparatura ca intr-un laborator de cofetarie care sa-ti verifice temperaturile in ingrediente... nu avem in bucatariile de familie incearca versiunea cu amidon (20 gr/ou) si pune si praful de copt... si daca chiar nu-ti iese indiferent in care versiune, lilly draga mea e doar o treapta inspre succes... sunt sigura ca iti vor iesi

Miha 1

02.09.2009, 11:54

Lily,are drepatate Lacrima.Daca nu ai forme,pune aluatul direct in tava cu o lingura,pui gramajoare.Am explicat mai sus de ce le-am facut in formele de briose, am adaptat reteta la timpul meu disponibil.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ana