Cand localitatea noastra isi serbeaza zilele gasim aceste impletituri delicioase.Si am vrut sa incerc si eu si au iesit delicioase si aproape identice .
Intr-un vas punem faina crenuta si facem o adancitura in care adaugam drojdia dizolvata cu 2 linguri de apa calduta, adaugam smantana, zaharul, ouale, sarea,esenta si framantam dupa care adaugam untul topit si caldut si framantam pana obtinen o coca omogena si pufoasa ca aluatul de cozonac. Il lasam la crescut la loc caldut si invelit cu un prosopel umed si cald.
Pentru umplutura cu nuci procedam astfel = nucile le macinam , iar albusurile le batem spuma cu 3 linguri de zahar . Amestecam nucile macinate cu albusurile cu o spatula .
Pentru umplutura de mere= curatam merele , le spalam si le radem prin razatoarea mare, le scurgem de sucul propriu si le punem intr-o craticioara la calit cu 5 linguri de zahar , si o lingurita scortisoara, cand merele sau inmuiate le lasam la racit.
Pentru crema de scortisoara = scortisoara, nucsoara, 3 linguri zahar si untul moale la temperatura camere amestecam bine pina obtinem o crema omogena.
Pentru umplutura de ciocolata = folosim nutella si ciocolata
Cand aluatul nostru a crescut pe planseta infarinata rasturnam aluatul il impartim in 3 parti egale intindem o foaie o umplem cu ce dorim( crema de scortisoara, mere, ciocolata sau nuci) o rulam , cu un cutit taiem rulul ( dar nu tot lasam 2 centimetrii ) rulam partile ca pe spirale si dupa care le impletim, taiem si cei 2 centimetrii si ii impletim , asezam intr-o tava tapetata cu foaie de copt si lasam la crescut pentru inca 15 minunte.
Coacem la cuptorul incalzit , la foc mediu .
1
Pentru impletitura cu nuci , din compozitia de nuci am oprit 4 linguri , iar dupa ce am asezat impletitura in tava am uns impletitura cu crema de nuci.
2
Asa am procedat si cu crema de scortisoara.