Reteta Placinta floare cu nuca si scortisoara, gustoasa si de mare efect
Asa cum v-am promis va aduc azi si varianta dulce la placinta-floare cu carne
Aluatul folosit de mine este un aluat simplu, dar poate fi imbunatatit cu oua, zahar si arome, dupa gustul fiecaruia.
Ingrediente pentru Reteta Placinta floare cu nuca si scortisoara, gustoasa si de mare efect:
Cantitatile de nuca si zahar le stabiliti voi in functie de cum va place
Cum se prepara Reteta Placinta floare cu nuca si scortisoara, gustoasa si de mare efect:
Aluat:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu ulei, apoi turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul crescut il rasturnam pe masa usor infainata si il impartim in 2 parti ce le vom intinde cu sucitorul in foi de cca 0.5 cm grosime. Punem una din foi in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Ungem bine cu untul moale ce l-am lasat la temperatura camerei. Presaram apoi cu nuca macinata amestecata cu zahar si scortisoara. Presam putin cu mana sa se lipeasca de foaia de aluat.
Acoperim cu cea de-a doua parte de aluat si presam bine marginile. Cu ajutorul unui bol trasam mijlocul placintei, apoi cu un cutit bine ascutit taiem aluatul in raze, incepand de la cercul din mijloc. Luam apoi fiecare raza in parte si o rasucim, de atatea ori de cate ne permite aluatul si umplutura.
Lasam tava la loc caldut, pana aluatul creste putin. Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca o ora, pana placinta se rumeneste frumos deasupra.
Cu 5-10 minute inainte de a fi gata preparam siropul din 1 lingura zdravana de miere si vreo 50 ml apa. Punem la foc mic si fierbem pana aproape de punctul de fierbere. Cu acest sirop ungem bine placinta, apoi dam din nou la cuptor pana este gata, rumena si apetisanta.
Pofta buna! 😉
Grozav de buna si frumoasa si sub forma de aperitiv, Placinta floare cu spanac si branza sau de Tarta floare cu ciuperci