Ideala pentru micul dejun,la pachet sau de ce nu ... pentru o cina usoara !
Pentru aluat :
Pentru umplutura :
Pentru uns :
Incepem prin a pregati aluatul .
Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam sarea si turnam laptele caldut ( NU fierbinte) in care am dizolvat drojdia .
Incepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul .Framantam cel putin 10-15 minute .
( Daca aluatul este prea tare mai adaugam putin lapte , daca este prea moale insa mai adaugam putina faina ) .
Obtinem un aluat elastic si nelipicios.Acoperim bolul si lasam la dospit cel putin o ora.
Ardeiul curatat si spalam il taiem cubulete.Ceapa alba si cea verde curatata si spalata o tocam marunt.
Separat punem in alt bol sucul de rosii ,sare si piper si adaugam legumele .Amestecam totul bine .
Cand aluatul a crescut il mai framantam putin pentru a iesi tot aerul din el si il impartim in doua parti egale .
Luam prima parte de aluat si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire.
Foaia o impartim in trei parti aproximativ egale ( dar fara sa taiem aluatul - vezi foto ) .In partea din mijloc asezam jumatate din compozitia de legume .
Partile lapterale le impartim in fasii subtiri .
Asezam felii de mozzarella peste compozitia de legume si acoperim cu fasii din aluat alternand din ambele parti .
La fel procedam si cu cea de a doua parte din aluat si restul compozitiei de legume si mozzarella .
Punem impletitura intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) .
Oul il batem usor cu lapte si ungem impletitura .
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste frumos la suprafata .
Este la fel de buna calda cat si rece !
Pofta buna .
1
Din ingredientele de mai sus au iesit doua impletituri .