Sa prepari humus acasa este foarte usor, iar cu aceasta reteta simpla, vei obtine un preparat sanatos, fin si cremos, plin de savoare.
Pentru acest Humus simplu - Reteta clasica gustoasa, sunt necesare urmatoarele ingrediente de baza: naut, tahini, ulei de masline.
Cum se prepara Humus simplu - Reteta clasica gustoasa:
Daca folosesti naut uscat, acesta trebuie lasat la inmuiat peste noapte si apoi fiert pana devine moale. Daca folosesti naut din conserva, scurge-l bine si clateste-l cu apa rece.
Intr-un blender sau robot de bucatarie, adauga nautul fiert, tahini, usturoiul, sucul de lamaie, chimionul (daca iti place) si un praf de sare. Mixeaza pana cand obtii o pasta omogena.
Adauga treptat uleiul de masline si cate putina apa rece pentru a obtine consistenta dorita. Daca iti place humusul mai cremos, poti adauga mai multa apa.
Gusta si ajusteaza-l dupa preferintele tale, adaugand mai multa sare, suc de lamaie sau usturoi, daca este necesar.
Transfera humusul intr-un bol, stropeste-l cu putin ulei de masline si presara verdeata deasupra pentru decor.
Serveste cu lipii!
Incearca si reteta de Humus cu leurda sau varianta de Humus cu ardei copt, foarte gustos.
Iti recomandam si reteta de Lipii grecesti, usor de facut si foarte gustoase.
Pofta buna!