Reteta clasica de hummus libanez

de Iulia_avram in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2023 | 12184 vizualizari

 

 Astazi va prezint Reteta clasica de hummus libanez.
Hummus-ul libanez este un aperitiv emblematic al bucatariei Orientului Mijlociu, care a castigat popularitate in intreaga lume datorita gustului sau delicios si proprietatilor sale sanatoase. Aceasta pasta cremoasa, preparata din naut fiert, tahini (pasta de susan), ulei de masline, suc de lamaie si condimente aromate, este un element de baza al meselor libaneze si este adesea servita alaturi de paine plata proaspata, legume proaspete sau ca parte a unor sandvisuri si salate. Gustul sau bogat si textura catifelata il fac un aperitiv ideal pentru orice ocazie, de la petreceri si intalniri sociale pana la gustari rapide acasa.
Sunt necesare cateva ingrediente: naut, tahini, lamaie, ulei de masline si usturoi.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta clasica de hummus libanez
  • 1 conservă de năut (de 400 g)
  • 2 linguri de tahini
  • 3-4 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta clasica de hummus libanez:

Iata cum se prepara Reteta clasica de hummus libanez

Scurgem nautul din conserva si-l punem intr-un bol. Adaugam pasta de susan, uleiul, sucul de la lamaie, cateii de usturoi, putina apa si sare dupa gust.

*Se pot descoji boabele de naut, astfel hummus-ul va mult mai fin si cremos.

Pasam cu un mixer vertical pana obtinem o pasta consistenta sau punem totul in robot si mixam pana ce compozitia arata ca un piure.

Transferam hummus-ul intr-un vas si-l decoram cu ulei de masline, boia de ardei dulce sau picanta, boabe de naut si seminte de susam albe si negre. 

Bineinteles, merge de minune alaturi de lipii. Pofta buna!

Vezi si reteta de Humus in doua culori sau hummus cu leurda

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta clasica de hummus libanez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

laura_n 1

14.08.2023, 16:56

Daca mi-ar face cineva in fiecare zi, as manca cu ochii inchisi

Ksenya 1

17.08.2023, 12:29

Buna tare!

Rocsi 1

30.08.2023, 20:12

Si eu fac des, mai ales pentru zilele de post, doar ca nu pun tahini! Ne place mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada colorata cu spanac