Hamburgeri home-made

de dakris in Aperitive / Garnituri, 29 Feb 2012 | 4172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne (eu am folosit pulpa de porc)
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 morcov
  • 1 cartof
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • cateva fire patrunjel
  • sare, piper, cimbru, busuioc
  • 3-4 linguri de ulei
Pt chifle
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • faina cat cuprinde (cca 700 g)
  • 50 ml ulei
  • susan
In plus,
  • 2-3 rosii
  • 1 castravete
  • cateva frunze de salata verde
  • ketchup
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburgeri home-made:

Carnea

Carnea, ceapa, cartoful si morcovul le-am tocat cu ajutorul robotului de bucatarie pana a rezultat o pasta. Pasta  de carne am asezat-o intr-un bol, am presarat condimentele, oul, pesmetul si patrunjelul tocat si am amestecat bine compozitia.

Carnea am fript-o, pe ambele parti, intr-o tigaie teflonata cu putin ulei.

Chiflele

Am cernut faina, am asezat-o intr-un castron mare si am format un "cuib" in mijloc in care am adaugat laptele caldut, sarea, zaharul, un ou si drojdia. Am framantat si spre final am inglobat uleiul (am framantat coca cu mainile unse cu ulei) si am lasat la dospit cca 30 min. Apoi am format chiflele in forma dorita si le-am asezat in tava, peste hartia de copt, lasandu-le la dospit inca 15-20 min. Am uns cu ou si am presarat susan. Le-am copt la foc potrivit.

Am taiat chiflele pe mijloc si am asezat salata, carne, felii de rosii si castraveti.

Am servit hamburgerii impreuna cu cativa cartofi prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgeri home-made" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dakris 1

01.03.2012, 12:13

Ubulika 1

02.03.2012, 11:49

uai mama ce bunatateeeee

dakris 1

02.03.2012, 12:42

multumesc, Ubulika!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Burgeri