Hamburgeri

de RuxyRux in Curcan, 2 Mar 2011 | 5949 vizualizari

 

de casa desigur....

Baiatul meu este topit dupa fast food...va spun o noutate? Sigur ca nu...iar eu mama lui sunt disperata, pentru ca de cand e mic l-am hranit sanatos, si am evitat pe cat am putut contactul cu fast food-urile desi era destul de greu pentru ca majoritatea zilelelor onomastice ale copiilor, prietenilor lui se desfasurau la Mc Donalds...devenise o moda si fara sa vreau de cateva ori m-am lasat si eu prinsa de ea...cel mai greu este atunci cand realizezi ca nu e bine si vrei sa fugi..insa aici vine partea cea mai trista...nu te mai lasa dependenta. Am luat masuri imediat, am cautat sa fac in casa hamburgeri, cheesburgeri, imitand retetele lor...pana si pui ca la KFC ii fac, dar stiu ca tot mai scapa cand este cu colegii. I-am aratat tot felul de documentare, cand este langa mine imi spune ca a inteles, ca e ok...insa stiu ca atunci cand este la scoala face alte alegeri.
Totusi e bine sa nu abandonam si pe cat putem sa ii tinem departe de aceste lucruri.

Am ales pentru aceasta reteta carnea de curcan, mult mai usoara decat cea de porc si am cautat sa iasa cat mai delicios hamburgerul. Zic ca mi-a reusit, caci am vazut un copil multumit si totodata incantat, mai ales ca i l-am servit si cu cartofi prajiti( pe care nu-i fac des).
Dar sa trecem la reteta.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr piept de curcan
  • 1 ou
  • o ceapa potrivita
  • 5 catei de usturoi
  • 100 gr parmezan ras
  • 1 morcov
  • 1 miez de paine inmuiat in apa minerala
  • 1 lingura plina de ulei de palmier( sau unt de palmier)
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 2 lingurite de sare  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburgeri:

Dam carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, apoi miezul de paine si morcovul. Zdrobim usturoiul si-l adaugam la compozitie, punem parmezanul, uleiul, pesmetul, sarea si omogenizam amestecand foarte bine. Formam hamburgerii.

Punem pesmet pe o farfurie si-i tavalim pe ambele parti.

Punem gratarul pe foc, punem si putin ulei( de palmier) si asezam hamburgerii. Ii tinem pana sunt bine rumeniti avand grija sa ii intoarcem si pe o parte si pe alta.

Ii servim cu castraveciori murati, cartofi prajiti, cu salata verde putin ketchup( de casa e ideal) si desigur in chifle cu susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgeri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Burgeri