Ei, uite ca ne-am facut si noi pofta de hamburgeri, facandu-i in casa, cu ingrediente sigure si mai sanatoase. Nu am cautat o reteta de hamburger, ci pur si simplu am improvizat. Chifteaua de hamburger e de fapt o chiftea obisnuita, pregatita la cuptor, iar pe post de sos am folosit doar suc de rosii facut in casa. Am decorat cu salata verde si o felie de cascaval.
Data viitoare framant tot eu si chiflele!
Si, cine stie, poate reeditez preparatul, pregatind un hamburger chiar ca la mama lui...:) Pana atunci, insa, va asigur ca am mancat cu mare pofta imitatia...
Am pregatit compozitia pentru hamburger: carnea tocata am amestecat-o cu legumele tocate marunt, inclusiv verdeata plus ouale. Am condimentat amestecul cu sare si piper, dupa care am format chiftelele.
Am pus chiftelele la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana s-au rumenit. Nu am urmarit timpul de coacere.
Intre timp am prajit si cartofii si i-am scos pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Am trecut la pregatirea hamburgerului: am taiat o chifla, am uns amandoua jumatatile cu sos de rosii, am pus cateva rondele de ceapa, iar deasupra o frunza de salata. A urmat felia de cascaval, chifteaua si inca o frunza de salata.
Am mancat hamburgerul cu o mana de cartofi prajiti alaturi.
Bun, simplu si savuros!