Diferența față de varianta românească :)) constă în faptul că la noi :)) nu se pune usturoi și nu se pune foarte mult accent pe limpezimea acesteia,
pe ideea „să se vadă prin ea” :)).
Se servește musai cu hrean.
Se prăgătesc picioarele de porc: se pârlesc eventualele fire de păr, se taie copitele. Sună cam sadic!? :))
Se spală și se taie pe jumătate fiecare picior de porc.
Rasolul se spală, se taie în două bucăți.
Se pun la fiert în circa 7 L apă.
Se adaugă 2 cepe întregi, 1-2 foi de dafin, piper boabe, coriandru, 2 linguri sare.
Se fierbe totul circa 2 ore, la foc potrivit.
Se scoate carnea.
Supa se strecoară prima dată cu ajutorul unei site pentru a îndepărta bucățile grosiere de carne sau de condimente.
Lichidul rezultat se mai strecoară de 2-3 ori în tifon steril pentru a se elimina cât se poate de bine grăsimea.
Bucățile de carne se dezosează și se așează în platouri; se acoperă cu supa strecurată.
Răciturile după ce s-au răcit și s-au închegat, se acoperă platourile cu folie alimentară și se păstrează la rece.
Poftă bună!
1
Pentru a fi siguri că se va închega răcitura, o verificăm înainte de a opri fierberea: se pun câteva linguri de lichid într-un bol și dacă se încheagă după ce s-a răcit înseamnă ca e gata.
2
După cum am precizat, se servește cu hrean... fie el simplu sau cu sfeclă roșie.