Gulyas de porc

de T I M E A in Porc, 3 Iun 2012 | 6213 vizualizari

 

Gulyas-ul e in topul preferintelor mele cand vine vorba de mancaruri unguresti.
Nu pierd nici o ocazie de a manca un gulyas veritabil de cate ori trec prin Ungaria.
Dar il mananc cu placere si cand il fac eu chiar daca nu se ridica la nivelul celui facut in tara de origine.

 

INGREDIENTE

Pentru 4 portii avem nevoie de: 

  • 300 gr pulpa porc 
  • 2 cepe albe 
  • 1 ceapa rosie 
  • 1 ardei rosu 
  • 1 rosie 
  • 10 cartofi mari sau 15 potriviti 
  • 1 lingurita paprika rosie dulce 
  • 1/2 lingurita paprika iute 
  • 1 lingurita ardei iute macinat conservat (am un borcanas cumparat din Ungaria special pt Gulyas ) 
  • 1 lingurita cimbru 
  • 1 lingurita marar 
  • 1 lingurita sare mare 
  • 1/4 lingurita piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyas de porc:

Mai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia.

Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la calit aprox 4-5 minute apoi turnam peste carne 4 cani de apa fierbinte.

Lasam sa fiarba la foc mic aprox o ora.

Cand carnea este fiarta, mai completam cu apa fierbinte si adaugam cartofii spalati, curatati si taiati cubulete.

Adaugam si condimentele. Intr-o cana cu apa amestecam toate condimentele si turnam peste cartofi.

Lasam la fiert la foc mic inca 30 min.

La final adaugam si patrunjel tocat.

Luam de pe foc si servim cald.

Optional se pot face galuste din ou cu faina. Eu de data asta am ales sa fac fara galuste.

Las si pentru voi 2 farfurii generoase cu gulyas....serviti cu incredere :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

T I M E A 1

03.06.2012, 22:44

Madi , treci la treaba atunci ca merita facuta .

iry-gabriela 1

03.06.2012, 23:21

bunatate nu alta

T I M E A 1

03.06.2012, 23:55

iri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bab Gulyas