Gulyas din carne de curcan

de Panacris in Curcan, 3 Oct 2014 | 9565 vizualizari

 

În weekend-ul trecut am hălăduit prin împrejurimile Clujului și nu am putut rata diferitele feluri de gulyas. Așa că revenită în Răgățime, am pus aparatul Multicooker, alias Laurentiu Ionel la treabă. Super simplu, super bun, super aromat! Spor la treabă!

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan fără os cca. 1000 g,
  • ceapă roșie 3 bucăți,
  • untură de gâscă 2-3 linguri,
  • morcovi 2 bucăți,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • sare iodată,
  • foaie de dafin 2 bucăți,
  • piper proaspăt măcinat,
  • usturoi 2-3 căței,
  • cimbru,
  • cartofi 4-5 bucăți,
  • vin roșu demisec 100 ml,
  • pastă de roșii cca. 100 ml,
  • pastă de ardei 2 linguri,
  • boia de ardei dulce 2 lingurițe,
  • semințe de chimen 1 linguriță.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyas din carne de curcan:

Carnea se curăță, se taie bucățele potrivite. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în untura de gâscă, pentru cca. 10 minute. Ceapa, ardeiul, morcovul, se curăță, se taie mărunt, se adaugă la carnea prăjită, aparatul se setează la programul BOIL, pentru cca. 60 de minute, se adaugă cca. 1000 ml apă și apoi se apasă butonul START. După cele 60 de minute, se asezonează gulyas-ul cu sare, cimbru, piper, boia, semințe de chimen, pasta de roșii, pasta de ardei, vinul, apoi se setează aparatul din nou ptr cca. 30 de minute la boil. După 15 minute, se vor adăuga cartofii tăiați lunguieți și se mai lasă la fiert, până ce se gătesc. Gulyas-ul se servește fierbinte alături de murături de sezon. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas din carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan in sos de smantana si rosii la Multicooker