A taiat o ruda porcul si i-a dat si unui unchi niste carne si a adus-o la mine.a vrut friptura si i-am facut.bineinteles au mancat doar barbatii ca era putin grasa si noi fetele ne strambam cand o vedeam!!!!!
Carnea o spalam bine si o portionam.
o tamponam cu niste servete de bucatarie.
luam o tava si punem in ea un strop de ulei,pe care il intindem cu un penson de bucatarie.
punem bucatile de carne in tava.
o condimentam cu sare,piper si putina boia de ardei iute.
ceapa o curata, si o taiem felii rotunde.
rosiile le spalam si le taiem tot felii rotunde.
le punem peste carne si feliile de rosii si cele de ceapa.
punem cam 3 sferturi de cana de apa.
acoperim tava cu folie,pe care o gaurim din loc in loc.
dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.
ne mai uitam la friptura din cand in cand.
cand este aproape gata,luam folia si stopim carnita cu vin rosu.
mai dam 10 minute la cuptor,apoi scoatem si stropim iar cu putin vin.
mi dam inca 10 minute ,apoi o scoatem si o lasam la racorit.
Merge de minune cu muraturi si bineinteles un pahar de vin rece.