Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2013 | 5198 vizualizari

 

Am vrut sa fac un aluat de placinta cu branza, dar in final am facut acest guguluf care poate fi mancat fie ca aperitiv langa niste rosii si ceapa rosie, fie la mic dejun langa un pahar cu iaurt.
Este bun atat cald cat si rece!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 cartofi medii
  • 1 galbenus
  • 25 gr unt
  • 300 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 750 gr faina

Pentru umplutura:

  • 150 gr urda
  • 100 gr branza sarata
  • 1 ou + 1 albus
  • marar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza:

Curatam, spalam si taiem cartofii cuburi ca pentru piure.

Ii punem la fiert cu sare, in apa cat sa fie acoperiti.

Indepartam spuma pe parcursul fierberii si ii lasam pe foc pana incep sa se sfarame, apoi scurgem apa, adaugam untul si ii pasam bine.

Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam putin lapte caldut, o mana de faina si omogenizam.

Lasam maiaua astfel formata, la crescut cateva minute pana se racesc putin cartofii, apoi amestecam cele doua compozitii.

Adaugam o parte din ulei, restul de lapte caldut si incepem sa incorporam faina.

Iese un aluat mai moale decat cel de paine si va fi lipicios, dar ne ungem mainile cu ulei cand framantam si de asemeni vom unge si masa de lucru.

Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura amestecam urda cu branza sarata data pe razatoare, mararul tocat marunt si oul intreg plus albusul ramas de la aluat.

Cand aluatul a crescut suficient il intindem intr-o foaie pe masa unsa, intindem branza peste el, il rulam si il asezam in forma de guguluf tapetata cu ulei.

Coacem guguluful pentru 40 de minute la 180 de grade.

Este foarte bun si de efect!

TIPS-URI

1

Daca iese aluat mai mult decat este necesar in forma de guguluf, se poate prepara si in forme de briose, sau minitarte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Guguluf aperitiv din carne tocata