Gris cu sos caramel

de AlinaValentina in Dulciuri, 2 Noi 2013 | 5592 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru grisul cu lapte:

  • 300 ml lapte
  • 30 g gris
  • zahar dupa gust
  • un praf sare

Pentru sosul de caramel:

  • 4-5 linguri zahar
  • o cana lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu sos caramel:

Ingredientele specificate nu sunt fixe. Eu le-am pus dupa ochi.

1. Laptele se pune la fiert cu zahar dupa gustul fiecaruia si un praf de sare. Cand este aproape de fierbere se toarna grisul in ploaie si se amesteca cu un tel.

Se lasa sa se fiarba, si cand a ajuns la consistenta dorita se ia de pe foc.

2. Intr-o craticioara potrivita ( preferabil teflonata ) se pune zaharul la foc mic si cand incepe sa se topeasca se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza tot. Dupa ce zaharul s-a caramelizat ( atentie, sa nu se arda ) se adauga laptele. Va face galagie si spuma si zaharul se va intarii.

Se lasa la foc potrivit sa fiarba. Zaharul se va topi si compozitia se va ingrosa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (6)

laura_n 1

02.11.2013, 19:05

yuuum ce buuun bun venit

Rocsi 1

02.11.2013, 22:41

Bine ai venit

MotanLaOale 1

03.11.2013, 01:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos caramel