Cand am vazut clatitele facute de Miha, le-am si pus gand rau. Mi s-au parut tare apetisante cu sosul acela auriu de vin. Credeam ca sotul meu va fi pe spate. Da de unde , ca nu i-a placut. Mie in schimb mi-a placut foarte tare.
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, uleiul si se bat cu mixerul pana se topeste zaharul. Se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt.Batem cu mixerul in continuare pana rezulta un aluat fin si destul de gros. La final adaugam albusurile batute spuma tare. Pentru aceste clatite avem nevoie de o tigaie de teflon. Se pune compozitia in tigaie iar in momentul in care apar niste bule se intoarce clatita pe partea cealalta.
Pentru sos se amesteca toate ingredientele usor, avand grija sa nu se formeze cocoloase si se fierbe la foc mic pana se ingroasa asemeni unei smantani.
Eu am pus intre doua clatite putina crema de ciocolata nutella si deasupra am turnat sos de vin.
Sunt delicioase si foarte aromate.