Gomba martas ( Sos cu ciuperci!)

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 29 Sep 2012 | 7948 vizualizari

 

O garnitura apetisanta! Varianta maghiara, a ciulamalei de ciuperci, romanesti ;) Azi am gatit din nou international! Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • ciuperci albe 6 bucati mari,
  • ceapa rosie 2 bucati,
  • margarina/ulei de masline 100 ml,
  • smantana de gatit 400 ml,
  • galbenus de ou 2 bucati,
  • faina/amidon 2 linguri cu varf,
  • vin alb demisec,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei,
  • nucsoara.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomba martas ( Sos cu ciuperci!):

Ceapa se curata, se toaca marunt si se dinstuie in margarina sau ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la ceapa calita. Se asezoneaza de sare, piper, boia, nucsoara, se adauga vinul si se lasa cca. 10 minute la fiert. Intre timp faina/amidonul se desface cu smantana de gatit si putina apa rece (cca 100 ml.), apoi se adauga la amestecul de ciuperci, lasandu-se la fiert cca. 5 minute, neacoperit, amestecandu-se usor, ca sa nu se faca cocoloase. Se serveste ca atare sau alaturi de diverse preparate

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomba martas ( Sos cu ciuperci!)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciupercute umplute cu legume