Gogosi/briose cu crema de vanilie si ciocolata

de Criss in Dulciuri, 27 Ian 2017 | 5983 vizualizari

 

Puteti sa le spuneti gogosi, ca sunt facute cu aluatul de la reteta de gogosi la cuptor, sau puteti sa le spuneti briose, pentru ca le-am pus in forme de briose. :D Indiferent cum le spuneti, sunt delicioase si va veti indragosti de ele. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: (12 bucati)
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Dr.oetker
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt topit
  • 7 g drojdie uscata Dr.Oetker +
  • 1 galbenus pentru uns gogosile
  • Crema:
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g faina
  • Glazura (ganache de ciocolata nebatut)
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida Pilos
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi/briose cu crema de vanilie si ciocolata:

Singura conditie pentru reusita aluaturilor facute la masina de paine, este respectarea ordinii introducerii ingredientelor. Asadar, in cuva masinii de paine se introduc ingredientele in aceasta ordine: laptele caldut, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, faina si in final drojdia. Se inchide capacul si se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire. Dupa o ora si 30 minute, aluatul creste pana la capacul masinii. Se scoate aluatul, se imparte in 12 bile cat de cat egale si fiecare bila se pune in formele de briose. Eu am folosit formele de silicon, pentru ca imi plac foarte mult, se lucreaza foarte usor cu ele si nu exista niciun risc sa se lipeasca . Daca nu aveti forme de silicon, puneti cosulete de hartie in tava de briose. Si aceasta varianta e mai comoda decat sa le ungeti cu unt si sa le tapetati cu faina.
Se mai lasa sa creasca 20 minute, dupa care se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul preincalzit, timp de 25-30 minute. 

Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie. Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Crema se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-un posh si se umple briosele.


Ciocolata se rupe in bucati si se topeste pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se glazureaza fiecare briosa.

Ciocolata se rupe in bucati si se topeste pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se glazureaza fiecare briosa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi/briose cu crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase cu visine