Puteti sa le spuneti gogosi, ca sunt facute cu aluatul de la reteta de gogosi la cuptor, sau puteti sa le spuneti briose, pentru ca le-am pus in forme de briose. :D Indiferent cum le spuneti, sunt delicioase si va veti indragosti de ele. :)
Singura conditie pentru reusita aluaturilor facute la masina de paine, este respectarea ordinii introducerii ingredientelor. Asadar, in cuva masinii de paine se introduc ingredientele in aceasta ordine: laptele caldut, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, faina si in final drojdia. Se inchide capacul si se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire. Dupa o ora si 30 minute, aluatul creste pana la capacul masinii. Se scoate aluatul, se imparte in 12 bile cat de cat egale si fiecare bila se pune in formele de briose. Eu am folosit formele de silicon, pentru ca imi plac foarte mult, se lucreaza foarte usor cu ele si nu exista niciun risc sa se lipeasca . Daca nu aveti forme de silicon, puneti cosulete de hartie in tava de briose. Si aceasta varianta e mai comoda decat sa le ungeti cu unt si sa le tapetati cu faina.
Se mai lasa sa creasca 20 minute, dupa care se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul preincalzit, timp de 25-30 minute.
Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie. Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Crema se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-un posh si se umple briosele.
Ciocolata se rupe in bucati si se topeste pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se glazureaza fiecare briosa.
Ciocolata se rupe in bucati si se topeste pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se glazureaza fiecare briosa.