Gogosi pufoase umplute cu finetti reteta delicioasa
Ca la bucatarasi acasa
De mult timp, cautam o reteta buna de gogosi umplute cu ciocolata si care sa nu aiba gaura la mijloc formata in timpul prajirii.
Cand am descoperit aceasta reteta, m-am pus pe treaba, insa am modificat-o putin, adaugand drojdie uscata si nu proaspata. Ma bucur ca mi-a reusit si astfel, o impartasesc cu voi.
Familia mea adora aceste gogosi. Ele pot fi umplute si cu gem sau branza.
Cum se prepara Gogosi pufoase umplute cu finetti reteta delicioasa
Intr-un vas mare, amestecam faina cu drojdia si sarea. Laptele il incalzim putin si apoi topim zaharul in el. Facem o gaura in faina, punem ouale, laptele indulcit, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Daca vi se pare ca e cam subtire aluatul, mai puneti putina faina. Depinde foarte mult de marimea oualor. Framantam bine si la final, punem ulei, putin cate putin, si continuam framantarea pana se incorporeaza tot uleiul in aluat.
Lasam la dospit cam 45 de minute, la loc cald si acoperit cu un prosop. Pregatim masa de lucru, presaram putina faina si intindem o parte din aluat pe masa ( foaia sa nu fie mai subtire decat foaia obisnuita pentru gogosi simple). Cu un pahar, facem forme, insa nu apasam foarte tare pe aluat, ci doar pentru a vedea unde sa punem gramajoarele de finetti.
Intindem si a doua foaie si o punem peste aluatul cu finetti. Vom vedea gramajoarele de ciocolata si incercam sa decupam cu acelasi pahar, gogosile.
Le mai lasam vreo 15 minute pe masa, apoi le punem la prajit intr-un vas cu ulei.
Atentie: Partea pe care au stat gogosile pe masa sa fie in sus in vasul de prajit.
Cand capata o culoare rumena, se scot pe un servetel de hartie, pentru a fi absorbit uleiul in exces.
Se pudreaza cu zahar pudra. Servim alaturi de un lemon ice tea sau ice frappe. Recomandam si gogosi rasucite
Pofta buna!