Cele mai bune cornulete.
Se pun 550 g de faina intr-un vas de framantat.
Se adauga oul batut, untura, laptele caldut, drojdia dizolvata cu zaharul vanilat si putin lapte, un praf de sare si se framanta.
Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.
Se lasa la odihnit la rece 1 ora invelita in folie alimentara.
Se taie rahatul bucatele dreptunghiulare si se tavalesc in zahar pudra ca sa nu se lipeasca intre ele.
Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Se imparte aluatul in 5 parti.
Se ia o parte si se intinde o foaie subtire de 2-3 mm.
Se taie triunghiuri sau dreptunghiuri (cum vreti), se pune o bucata de rahat, se ruleaza si se pune in tava.
Eu am intins foaia rotunda si am taiat raze pe care le-am rulat cu rahat.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 25-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.
Se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra cat sunt calde.
Pofta buna!