Gogosi pufoase

de trifadalia in Dulciuri, 16 Ian 2017 | 4030 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 3 linguri de zahar
  • 2 oua + 1 galbenus de ou
  • 200 ml de lapte caldut
  • 10 cub ( 25 gr ) drojdie proaspata
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Intr-un castron se pune faina. Se face o gaura la mijloc, in care se pune drojdia dospita cu o lingurita de zahar tos, putin lapte caldut si se amesteca. Se adauga ouale batute bine, restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare si laptele caldut treptat. Se framanta aluatul mai departe, pana ce devine elastic. Se lasa la dospit intr-un loc ald 30 de minute, pana cand isi dubleaza volumul. Aluatul dospit se scoate pe masa de lucru tapetata cu faina si se intinde. Pe jumate, se pune gem, iar cealalta jumatate se impatureste peste cea cu gem si se taie cu paharul. Se mai lasa sa se odihneasca 10 minute dupa care se prajesc in baie de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure