Pentru ca mi-am achizitionat din camara niste cupe superbe, a trebuit sa le si fac "rodajul". Sunt excelente pentru deserturi rapide si delicioase, iar desertul de azi este mai mult decat minunat, pe langa faptul ca se face usor si nu dureaza mult.
Mai intai, se prepara crema de vanilie. Intr-o craticioara, se amesteca oul cu Green Sugar, amidonul, apoi laptele. Se omogenizeaza bine si se pune pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. La final, se adauga esenta de vanilie. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu mascarpone.
Frisca impreuna cu smantana se mixeaza pana se intareste.
Se pregatese un sirop din apa, green sugar si amaretto.
Se iau 4 cupe, se rup piscoturile in bucati mici, se insiropeaza si se asaza pe fundul cupelor. Se spriteaza cu un posh, alternativ, crema de vanilie si frisca. Se adauga cateva afine, se pun din nou piscoturi insiropate, iar deasupra crema si frisca. Se implanteaza jumatate de piscot intr-o parte a cupei, se orneaza cu afine, eventual putin sirop de afine si ciocolata razuita. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
Se pot folosi si alte combinatii de fructe.
2
Desertul trebuie sa stea cel putin o jumatate de ora, inainte de a fi servit.